tiistai 28. lokakuuta 2014

Kerhoon ja kirjastoon

Tänään lähdettiin kiireellä keskustaa kerho- ja kirjastolaukkujen kanssa. Tiistaista on muodostunut minulle mieleisiä päiviä, kun näen ihmisiä ja samoin lapset näkevät ikäisiään lapsia.

Tänään oli kyllä kiireinen aamu. Olen yleensä valmistellut tiistai-aamujenlähdöt hyvin ja kaikki on valmiina ja saamme rauhassa touhuta aamun. Meillä ei yleensä silloin edes keitellä puuroa, koska lapset saavat kerhossa ylimääräisen välipalan. Yleensä mukana on leipää tai hedelmää ja omat vesipullot. Meidän kerhossa tarjotaan vielä äidille kahvi eli en edes aamukahvia keittele.

Tänä aamuna päätin kuitenkin keitellä puuron, kun lapset nukkuivat yllättäen pidempään. Kun sain kattilan levylle, tuli pienempi lapsista keittiöön ja aloitti aamun huudolla sekä roikkumalla sylissä. Kohtapa saapui isompikin ja yllätti minut purskahtamalla samantien itkuun ja tulemalla syliin (eli kaksi lasta sylissä). Hän oli nähnyt pahaa unta.

Mietin, että onneksi laitoin puuron haudutuskattilaan. Niinpä teimme puuron ja sulattelimme marjat kolmisin, sylikkäin. Pojalla olikin kova nälkä ja söi 4 lautasellista puuroa. Vaatteet eivät meinanneet käydä. Monesta syystä niitä tuli vaihdeltua. Kerhon pihaan tippui kenkä ja auton ovet unohtui lukita.

Sitten saimme viimein istua rauhassa, liimattuamme tarran kerhossa askarreltuun mustekalaan. Oli niin ihana istua lasten kanssa ja laulaa itselle kerhossa/leireillä tutuksi tulleita lauluja. Sitten olikin leikin aika ja eväiden. Lopuksi pääsemme saliin jossa lapset saavat puolisen tuntia purkaa energiaa. Meidän lapsilla on melko vakio toiminnot eli isompi hakee pyörän (oppi kerhossa pyöräilyn salat) ja nuorempi ottaa lattiakeinun. Toivon heidän oppivan myös muiden lasten kanssa olemista siinä sivussa, koska sosiaaliset taidot ovat kuitenkin elämässä tosi tärkeitä.

Huippu ihana tuo meidän perhekerho.

Kirjastossa käynti on lapsille tosi tärkeä homma. Molemmat rakastavat kirjoja ja sekä satuja. Kuten minäkin. Kirjastossa pyrimme käymään rauhassa ja valitsemaan ne parhaat unisadut sekä ruokaohjeita, leikkikirjoja, musiikkia, satu cd:t ja todella paljon muuta. Meillä menisi ihan hirveästi rahaa noihin kaikkiin jos joutuisimme ne ostamaan. On siis todella ihana lainata niitä. Kuukaudeksi nuo kirjat eivät tunnu riittävän vaan käymmekin yleensä kahdesti kuukaudessa kirjastossa. Meidän kirjasto on usein tuohon aikaan hieman hiljaisempi joten siellä on palvelua aivan heti tarvittaessa. Ja lasten osasto on muutenkin tosi mukava ja houkuttaa meidän lapsia lueskelemaan.

Näistäpä onkin muodostunut meidän lapsille harrastukset joista toivon olevan iloa myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti