tiistai 28. lokakuuta 2014

lasten ruokailu ja vitamiinit

Katsoin tossa Ylen aamu-tv:tä, jossa oli näistä vitamiinipillereistä ja muista ravintolisistä. Oon itse juuri miettinyt tota asiaa eli syönkö liikaa lisiä ja vitamiiniä purkeista. Vielä, kun nämä purkit  eivät ole mitään mielestäni kovin halpoja.

Ohjelmassa oli ettei noita lisiä tarvitsisi, jos kaiken saa ruokavaliosta. Tämä koski ainakin aikuista ihmistä. Vaikka olihan siinä mainittu, että talvella voisi olla D-vitamiini lisänä. Eli nyt yritän saada ruokavaliomme vielä terveellisemmäksi ja jätän itselleni vain D-vitamiinin. Neuvolassa meidän lapsille suositeltiin; d-vitamiiniä, kalkkia ja c-vitamiiniä. Tuntuu jotenkin hurjalta antaa lapsille 3 pilleriä aamuisin. Tokihan niitä ostimme,mutta mietin silti kuinka saisin meidän ruokavalioon lisättyä kaiken tarpeellisen.

Lapset syövät mahtavasti kasviksia, marjoja, hedelmiä  ja viljoja. Muuten ruokailu heillä on mitä sattuu.

Olemme päättäneet aloittaa kalan lisäämisen ruokavalioon jo ajat sitten. Mutta nyt olisi kyllä otettava itseään niskasta kiinni ja tehtävä siitä kalasta ruokaa niin oppisi uusia ruokia ja löytyisi sellaisia kalaruokia joita lapsetkin söisivät. 

Motivoidakseni itseni tähän tavoitteeseen kirjoitin tänne ja yritän laittaa myös kommenttia myös blogiin. Toki lisään kasviksia, hedelmiä ja marjojakin joten siitäkin voi olla kommenttia. Ai niin ja lasten ruokaan yritän lisätä maitotuotteita.

Suunnitelmat minulla ovat usein hyviä, mutta toteutus on ihan eri asia.

Seuraavaksi projektiksi on jo suunniteltu koko perheen liikkumisen lisääminen, erityisesti luonnossa liikkumisen. Eli suunnitelmia pukkaa (vähän liikaakin välillä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti