perjantai 31. lokakuuta 2014

365 puuhaa, marraskuu

Kirjailen tänne joitakin puuhia joita ollaan 3v pojan kanssa touhuiltu ja osassa on pienempi siskokin ollut mukana... Haluan tehdä lasten kanssa mahdollisuuksien mukaan joka päivä jotakin johon keskityn ihan täysillä. Välillä on aikaa enempi ja toisinaan vähempi. Nämä ovat vain ideoita eli emme ole toteuttaneet näitä juuri näinä päivinä ja aivan kaikkea ei ole testattu vielä. Meillä kyllä usein lapsiltakin löytyy ideoita. Niitä on jatkettu useamman päivän, jotka ovat innostaneet enempi tai poikineet uusia ideoita, joko lapset päinsä tai kaikki yhdessä. Osaan puuhista on osallistunut koko perhe ja osaan vain isi tai äittä lasten kanssa...

MARRASKUU

-taskulamppuretki;

Poika kiinnostui taskulampuista pienenä ja saikin joululahjaksi kaksi taskulamppua. Toinen on paljon lomilla mukana. Muuten mahtava lahjaidea pienellekin lapselle, kun niitäkin löytyy niin erilaisia ja käyttöjä sen mukaan. Niin näille retkille voi pakata mukaan taskulampun tai ihan repullisen tavaraa. Näin syksyn/talven pimeillä olen myös töissä vienyt lapsia ulos lamppujen kanssa. Kaikki näyttää ihan erilaiselta. Näin on etsitty muotoja, piilotettuja esineitä jne...

-halloween touhuilu;

Tähän löytyy netistä tosi paljon ideoita... Ollaan suunniteltu hämähäkkimuffinsseja (meidän muffinssi intoilijalle)... Yhtenä vuotena tein haamutikkarit jotka olivat ensin koristeina eli ihan helppo homma, vaikkapa talouspaperi narulla tikkarin päälle ja siihen sitten kummitusnaama.

-isänpäiväkortit; näitäkin löytyy netistä ja lapsilla on paljon ideoita.

-isänpäivä suunnitelma; ks blogini isänpäivä jutusta

-hamahelmitaidetta; näistä ei ole vielä silitettyjä versioita tehty

-musiikin kuuntelua silmät kiinni; meidän lapset eivät jaksa tätä kauaa, mutta äidin väsypäivinä tätä on harrastettu eli etsitään lempparipaikat tai mennään vierekkäin kuuntelemaan

-nenäpäivä; tää on musta niin makee juttu. Nenät on vielä ostamatta, mutta ainakin Citymarketissa oli neniä. Meillä on maalattu nenänpää punaiseksi ja hassuteltu. Jotain hyväntekeväisyysjuttuja pitäis lapsillekin kehitellä.

-isänpäivän valmistelua; Tää on se päivä kun leivotaan ja joskus myös pilkotaan jotakin valmiiksi.

-isänpäiväilyä; ks. isänpäivä

-musiikkimaalaus; Musiikkia kehiin, ihan mitä vaan... Ja vaan maalaamaan. Lapsista on ollut mukavaa, kun äitikin maalaa. Saataispa vielä isi mukaan.

-legometsä; Legot on meillä tosi IN. Metsiä on piirrelty niin paljon, että päätimme rakentaa sen välillä.

-pahvista asukkaita legometsään; Kettu taitaa enää olla tallella. Laitan kuvan jos ketun löydän. Eli ihan mikä vaan pahvi käy. Meillä ollut uusiokäytössä muropaketit jne... Piirrän eläimen jonka pohjaan jätän suorakulmionmuotoisen palan ja siihen teen 2 viiltoa niin että suorakulmio on kolmessa osassa eläimen jalkoihin asti. Sitten taitetaan keskimmäinen eteenpäin ja kaksi muuta taaksepäin jolloin eläin pysyy pystyssä. Näin tein pienenä osalle paperinukeista siitä tämä ajatus.

-sadutus; ihan perinteisellä tyylillä. Poika on tosi kova kertomaan satuja mutta minä en niin innokas kirjoittamaan niitä ylös niin oli annettava hetkiä jolloin ne sadut kirjoitetaan keskittyneesti ylös.

-käsinukkeja; Vanhat sukat kunniaan. Ihania ideoita taas kaivettu kirjastosta ja netin syövereistä

-teatteri laatikosta; pahvilaatikon pohjaan reikä ja siitä sitten teatteriksi. Usein meillä laatikot päätyvät muuhun kuin säilytyskäyttöön. Veneitä, raketteja, nukensänkyjä jne...

-ääniä teatteriin; Meillä on otettu käyttöön tähän vaikka mitä. Välillä olen luulut itse jonkin esineen kuulostavan tiettyä ääntä, mutta todettukin kun sitä on kuunnellut toinen ilman tietoa mihin ääni tulee ettei se kuulosta yhtään kyseiseltä ääneltä.

-aistinäytelmä; tässä on hieman samat hommat kuin äänissä, mutta ei niin pahoja ongelmia. Sadetta suihkepullosta ja sitä rataa... Punahilkka vei mummolle mehua ja pipareita. Suden henki haisi pahalta. Kukkaset tuoksuivat. Tuuli tuiversi ja kohta alkoi sataa. Miksi sinun hiuksesi ovat niin pehemeät kuin suden turkki....

-etsi numerot lehdistä; tämä on täysin pojan itse keksimä eli hän katseli kellosta järjestyksessä numerot, nimesi ja etsi mainoksesta.

-kiikaroi lintuja kera lintukirjan; minulle on lintukirja ollut tarpeen. Tämä on myös meidän luonnosta innostuneen isin juttu

-kirjastoon; meidän lempi puuhaa. Etsitään tietoa, oleskellaan, pelataan, luetaan. Satuhetkillä ei ole vielä käyty.

-etsi pehmoeläimet; Piilotellaan pikkusiskon kanssa tutut pehmoeläimet. Oon tässä kohden käyttänyt hieman suojaväriajatusta.

-kim-leikki; Kymmenen pikkutavaraa. Suljetaan silmät ja mietitään mikä puuttuu.

-tähtiretki; Innokas tähtien katselija ja retkeilijä lähtee mielellään katselemaan tähtiä. Itse rakastin sitä pienenä. Rattaiden kyydissä lenkillä ja katsella tähtiä. Muistan sen kuin eilisen.

-laulupussi eläimillä; Laulamme paljon. Välillä laitetaan eläimiä pussiin ja mietitään mikä laulu tulisi mielee.

-piippola; Rakennellaan pikkueläimille tai pehmoleluille maatila ulos tai sisälle. Laatikoita keppejä jne... Hyvin jää mieleen missä asuu lhmä jne...

-avaruusmuovailua; Muovaillaanko planeettoja? Kuka sielä elää?

-satuhetki; käperrytään peiton sisälle ja luetaan kaikessa rauhassa. Puhelinkin kiinni.

-pullan pyöritystä; tätä tehdään usein. Seuraavaksi varmaan jo munien rikkominen onnistuu. Pulla taikinasta saa vaikka mitä. Viimeksi tuli meritähtiä.

-sanomalehtipelailua; ks. sanomalehdestä iloa

-koko porukan sanomalehtisaari; Tästä lähti monta uutta leikkiä. Eli jostain leiriajoilta leikki jossa koetetaan kuinka pieneksi taitellulle paperille kaikki mahtuvat. Kisailevalle luonteelleni hyvä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti