lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kevään iloja ja harmituksia

Harmittaa, kun on tuullut niin kovasti, että tomaatintaimet ovat kärsineet kasvusäkissään kovasti. Me ei olla niitä laitettu kasvihuoneeseen. Kasvihuone lähti muutama vuosi sitten lentoon ja jouduimme etsimään sen osia niin nyt ei olla sitä pystytetty ollenkaan.


Lasten kanssa on yritetty kovasti ulkoilla ja tuntuu että se rauhoittaa jonkin verran lapsia. Poika opettelee keinumista. Opettelu ei meinaa kiinnostaa yhtään ja hän päätyy aina huutamaan "vauhtia!". Neiti menee mukana samoihin höpsötyksiin. Neiti on nyt oppinut jotenkin juomaan mukista ilman nokkaa joka aiheuttaa hieman sotkua. Lisäksi hän turvautuu usein lusikan sijasta käsillä syöntiin. Seuraavaksi olisi tavoitteena päästä vaipoista eroon. Kun ilmat lämpenee pääsee hänkin ulkoilemaan ilman vaippaa.


Kesäretkemme kohdistuu kaakkois-suomen suuntaan tuetulle lomalle. Tulot kun ovat niin harmillisen pienet vain minun ollessa töissä. Mieheni, kun saa kelan kodinhoidontukea. Mutta lomalle on päästävä, joten päädyimme hakemaan tuettua lomaa. Googletettiin netistä ja sitten vaan haettiin. Kuntoutusohjaajani kertoi meille siitä vaihtoehdosta, kun minä olin vanhempainvapailla ja tuli lomailusta puhetta. Tottahan tuokin loma maksaa, mutta huomattavasti vähemmän ja on täysihoidolla. Aivan ihanaa, kun tulimme valituksi sinne. Toivottavasti muut perheet ovat mukavia. Lisäksi jatkamme perinnettä ja telttailemme kesällä sekä pyöräilemme ja uimme (jos säät sallivat).


Tyttösen synttärit ovat tulossa ja kutsut on melkein kaikille lähetetty sekä tarjottavat sovittu. Lisäksi on meidän vuoro järjestää sukulaisperheiden tapaaminen. Meillä, kun on tuo eteistilan/portaiden remontti halusimme järjestää sen muualla ja varasimme siihen tarkoitukseen mökin jonkin matkan päästä meiltä. Synttärivieraat joutuvat nyt ikävä kyllä kärsimään remontista.


Niissä merkeissä meillä varmaan hurahtaa kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti