maanantai 3. marraskuuta 2014

Juustoinen lohikeitto

Nyt tehtiin tällaista meillä jo usein tehtyä lohihkeittoa. Kesäisin tuoretta tilliä on hauska hakea lasten kanssa ulkoa. Samoin käytän paljon ruohosipulia. Pitäis opetella käyttämään enemmän yrttejä ja kuivaamaan niitä talveksi. Nykyään on vielä niitä istutus astioitakin joissa ne pitäis saada viihtymään talvellakin.

Tää on neljän annoksen keitto. Meillä menis tätä paljon vaikka lapset eivät kovasti välitäkkään tästä. Meidän pojalla on jokin liemetön ja kastikkeeton kausi. "En syö tuota litkua!". Ei niin kiva kommentti. Teemme kuitenkin lähes viikottain keittoja.

Eli tässä ohje juustoiseen lohikeittoon:

9dl vettä
1 kalaliemikuutio
6 perunaa
3-4 porkkanaa
300g pakastelohikuutioita (lisäksi laitan välillä muuta pakastekalaa)
1pkt voimakkaan makuista sulatejuustoa
tilliä (laitoin kuivattua)
sitruunapippuria

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Lisää kuoritut ja paloitellut perunat ja porkkanat. Keitä 15min. Lisää kalat ja keitä vielä 10 min. Sulata juusto paloina keittoon. Mausta. Anna kiehahtaa.

Tää alkuperäinen ohje on Yhteishyvän ruokamaailma lehdestä.

Helppo ja nopea tehdä. Pitäis vaan ottaa rohkeasti eri kaloja ja koettaa niitä peratakkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti