lauantai 6. joulukuuta 2014

6.luukku

Kuudes päivä puut olivat kutsuneet meidät retkelle. Eli metsäretki oli tiedossa. Näin viikonloppuna se oli helpompi toteuttaa, koska oli vapaa päivä. Yleensä lapset ovat olleet innokkaita retkeilemään. Nyt ajatus ei saanutkaan kannatusta. Olimme odottaneet lähes riemunkiljahduksia, mutta pikkuhiljaa innostus kasvoi ja lähdimme. Retken päätimme tällä kerralla tehdä pienen automatkan päähän (pitkin pientä metsätietä) pellon laidalla olevalle kodalle. Pelto olikin sitten kurainen ja pienet pyllähdykset sinne taisi kaikki tehdä, koska saappaat upposivat hieman.

Perille päästyämme pikku neiti nukkui. No laavun penkki oli hyvä paikka ottaa pikku tirsat ja vuoroin istuimme vierellä ettei hän putoa. Isoveli tutki laavun pihaa. Kun neitikin heräili pian saimme katsella lasten kanssa ympärille. Mies teki tulet. Paistoimme makkaraa ja joimme kahvit/mehut (=välipalan) ja tietysti mukana oli myös keksit.

Lasten kanssa jumppasimme jumppalaulun ohjeiden mukaan.

Jumppa laulu (sävel Ukko Nooa)

Kädet ylös, kädet alas, kädet sivuille,
ensin mennään kyykkyyn, sitten noustaan ylös,
kädet ylös, kädet alas, kädet sivulle.

Meidän pikku neiti tykkää tästä ihan älyttömästi. Isovelikin halusi keksiä jumpan, jota jumppasimme myös. Metsästä löytyi lisäksi keijuja ja tonttuja. Ja niistä kehkeytyi jos jonkinmoista satua ja laulukin.
Mietimme myös minkä kokoinen kuusi mahtuu sisälle ja miten eläimet sitä joulua viettävät. Ja eilinen ilta satukin juolahti mieleen. Se kertoi pienestä kuusesta.

Mahtavaa oli kyllä pimeä metsä ja taskulampun valossa kävely. Huomasi kyllä kuinka pimeää metsässä todella on kolmen aikaan, kun kotiimme kuitenkin kajastaa aina jostakin valoa.

Kauneinta metsässä kuitenkin oli kuusi jonka näimme hakkuuaukion vieressä. Sen oksiin oli jäätynyt vesipisaroita. Oli kuin metsä olisi koristellut kuusen kauniiksi. Sellainen selkeä ja yksinkertainen koristelu olisi juuri minun mieleeni.

Mahtava retki vaikka kylmä ja kurainen pelto hieman alkumatkasta ärsyttikin. Poikakin oli tyytyväinen reissuun, kun autolle päästiin. Autoon sitten kaksi pientä retkeläistä nukahtikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti