tiistai 9. joulukuuta 2014

Kerhoilua

Kerhoon meno oli taas kerran kiireistä.. Tytär otti rintamaitoa vielä aamulla heti herättyään. Ja sitten oli vuorossa aamupalat ja kalenterit.

Pukeminen tuntui olevan haaste. Hanskoista oli toinen hukassa ja kengistä myös.

Lopulta olimme kerhossa liian aikaisin. Ovet aukeavat 5minuuttia ennen kerhon alkua eli istuimme autossa odottelemassa. Aina on kuitenkin lähdettävä ajoissa, jos joudumme vaikka ajelemaan traktorin perässä olemme myöhässä, koska ovet suljetaan 5 minuuttia alun jälkeen. Meitä se nyt ei hirveästi haitannut, koska autossa oli lämmin odotella.

Kova oli kato kerhossa. Eipä meitä tainnut olla kuin kuusi äitiä siellä. Lapsia oli onneksi enemmän.

Lapset saavat valita tarrat tekemäänsä tarratauluun ihan aluksi. Normaalisti vain poika on valinnut tarran, mutta nyt neitikin päätti saada tarran tauluun. Pojalla on innostus valita Ankkalinnan väkeä tauluun. Tyttönen valitsi tontun.

Aluksi on yhteinen hetki ja sitten lapsilla on eväshetki tai/ja leikkiä. Meillä oli vain porkkanatikut ja vettä, koska kotona olisi ruokaa. Monilla on jo siellä ruuat mukana. Meidän lasten leikeissä heti huomasi kuinka paljon rohkeammin he leikkivät jos porukkaa on vähemmän. Niin kävi minullekin aina pienenä. Sen verran kuitenkin hiljainen olen.

Kaksi kerhokertaa on jäänyt väliin ja lapset olivat jo odottaneet kerhoon pääsyä kovasti. Lopuksi kävi niin, että poikaa jouduttiin kieltämään ja hän tuli suuresti huutaen luokseni. Arvasin heti mitä oli tapahtunut. Melkoisen herkkä poika muiden kielloille. No siitä päästiin yli ja lähdettiin kipaisemaan kaupassa.

Mukava kerho kerta. Itse olen pysytellyt hieman sivussa, koska meidän lasten touhuja on minusta tarpeen seurailla koko ajan. Enkä ole kovin hyvä menemään juttelemaan itselleni kuitenkin vieraille ihmisille etenkin kun he tuntevat kaikki toisensa. Mutta jostain syystä minäkin siellä viihdyn ja lasten takia siellä käyn, koska sosiaalisten taitojen oppiminen on tärkeää vaikka itse mieluiten olisin kotosalla, kun töihin paluu keväällä tarkoittaa paljon lapsia ja ihmisiä.

Opin myös todella paljon kerhossa siitä miten erilaisia ajatuksia kaikilla on esim. päiväkodista ja sen työntekijöistä. Tämä esimerkki siksi kun se on nyt ollut puheena monessa paikassa. Jotkut tuntuvat arvostavan kovaa kuria ja hiljaista ryhmää, kun taas toiset arvostavat eläväistä ryhmää. Itse sijoitun niihin joiden mielestä äänekkyydelle ja hiljaisuudelle on paikkansa, mutta pientä ryhmää arvostaisin lasteni hoitopaikassa heidän luonteestaan johtuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti