keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Mieltä painaa...

Joulumieleni on aivan hukassa. On vissiin syytä listata asiat joista joulumieli tulee; hyvä ruoka, oma perhe, rauha, jouluohjelmat, herkut, jännityksen kutkutus, tuoksut, salaisuudet, antaminen, auttaminen ja tekeminen. Ehkä hieman ristiriidassa keskenään, mutta minulle ainakin nuo asiat tuovat joulun, yleensä.

Nyt olen jotenkin levoton... Hieman stressaa ja huolestuttaa tuleva. Keväällä menen takaisin töihin ja alan olemaan perheen "pääelättäjä" kun mieheni jää hoitovapaalle. Ja sitä ennemmin olisi järjestettävä tämä joulu ja pojalle synttärit. Vaikka en haluaisi myöntää raha ja oma pärjääminen huolestuttavat eniten. Miten taas jaksan aamuherätyksiä? Osaanko työtäni vielä? Hyväksytäänkö minut? Osaanko olla hermostumatta rahan vähyydestä? Ja niin monta avointa kysymystä!

Osaisinpa nauttia ja keskittyä vain tähän hetkeen! No taas pääsen aiheeseen... Eli olisi osattava nauttia ja olla ilman turhaa stressiä.

Oon välillä ihan hirveä huolehtija. Oonhan jo tietenkin pohtinut sitäkin miten pärjäämme, kun lapset muuttavat kotoa. Sitähän kun onkin tarpeen huolehtia jos lapset ovat kohta 4 ja nuorempi 1 1/2 vuotta. Tuosta kun pääsisi eroon ettei aina tarvitsisi elää kaikkea valmiiksi. Hulluahan tämä on mutta en voi sille mitään. En tiedä onko tämä enemmän opittua vai luonteenpiirre. Oli kumpi vain haluan siitä eroon.

Katselin vain elämää sarjaa ja nautin ihan täysillä, kun seurasin kuinka Ela oli yhtä hymyä koko ajan. Samoin oma tyttäreni on usein yhtä hymyä ja siihen haluan oppia. Ei maailma voi olla niin negatiivinen ja stressaava paikka enkä missään tapauksessa halua siirtää tätä lapsilleni. Teko hymy ja hyväntuulisuus paistaa läpi joten sen olen jo unohtanut. Haluan tuntea edes välillä sitä huolettomuutta ja hyvää oloa joka paistaa iloisista ihmisistä.

Tässä siis syy miksi joulumieli on hukassa. Se on kadonnut johonkin kaiken tämän itselleni kasaaman huolimassan taakse.

Teenpä niin että kirjoittaessani tänne seuraavaksi on myös kirjoitettava aina loppuun kolme hyvää asiaa mitä on ollut/tapahtunut viimeisen kirjoituksen jälkeen. Tai miten vain mutta 3 hyvää asiaa siis tulossa.


-Lapset-piparit leivottu-joulukalenterin katsominen lasten kanssa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti