perjantai 13. helmikuuta 2015

Liikkumista

Poikaa pitää hieman innostaa, että hän tekisi niitä itselleen vaikeita liikunnallisia juttuja. Hän nykyään pyöräilee, ui kellukkeen avulla (ainakin kesällä onnistui), seisoo yhdellä jalalla, tekee kuperkeikkoja, kiipeää, seisoo päällä seinää vasten, hiihtää, hieman luistelee... mutta EI hypi kunnolla. Saan aina neuvon; "liikkukaa enemmän" TAI "harjoitelkaa sitä!" Ja niin olemme harjoitelleetkin. Kaikki muu onnistuu ihan ok. Palloilu on myös hieman haastavaa.

Siis nyt olemme lisänneet liikkumista. Tekee hyvää minullekin. Tossa yhtenä päivänä teimme sisään liikuntaradan. Siis teemme nämä kaikki lasten ehdoilla ja innostuksen mukaan eikä pakottamalla. Meillä oli oikein hauskaa liikuntaradalla.

Meillä oli keittiönpöydän ympäri menevä rata joka alkoi vuorikiipeilyllä (eli mentiin tuolien yli ja ali). Hieman meinasin jäädä jumiin. Lapsiltapa tuo onnistuikin hyvin ja nopeaa. Sitten hyppelimme kiveltä toiselleeli tyynyltä tyynylle) purossa jonka jälkeen päädyimme ohuelle sillalle(viivalla kävelyä) samalla poimimme aarteita vedestä. Hiippailimme hiljaa varpailla ettei kukaan huomaisi meitä. Siitä selvittyämme täytyi kookospähkinöitä (=palloja) saada koriin. Yritimme leikkiä kurkia seisten paikallaan yhdellä jalalla jonka jälkeen varpaat kipeytyivät niin että oli kuljettava kantapäillä ja lopuksi kierähdimme kuperkeikalla kotiin.

Molemmilla lapsilla oli hauskaa ja tyttönenkin selvisi hyvin vaikka ei ilman tukea seisokaan yhdellä jalalla vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti