maanantai 23. helmikuuta 2015

Ruokailusta päivän kohokohta!

Neuvolassa huomautettiin, kun poika menee pituuskäyrällä todella alhaalla (vanhempansa, kun ovat perheidensä pisimmät) eikä käyrä meinaa kohota. Huono juttu. Painokin menee tasaisesti alakäyrillä. Neuvolaan täytyy mennä sitten extra punnitukseen. Selviäisi tämä pituuskasvun hitaus.

Nyt sitten yritämme saada ruokahalua kasvamaan ja tekemään ruuasta oikein houkuttelevaa. Eli päivänkohokohtaa tehdään. Monia asioita näistä on jo tehty ennemminkin. Tuli vain listattua ruokailun mielekkyyteen liittyviä asioita.

En haluaisi alkaa nipottamaan, koska se ei tuo toivottua tulosta.

Listasimme seuraavaa yhdessä ja erikseen:
-Lisää liikuntaa ja liikkumista
-Lisää ulkoilua, luonnossaliikkumista, luonnossa syömistäkin
- Kiireetöntä
-Arkirytmin pitäminen
-Makea vähälle
- Ei välipaloja, ei napostelua
- Väriä ruokiin
- Kaikki pöydässä samaan aikaan. Ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä
- Herkullisen näköisiä annoksia. Ei ylimääräistä tavaraa pöydässä.
- Ruoka tehdään yhdessä
- Kehuja
- Ruokalistan teko yhdessä
- Itse saa ottaa tai valita ainakin annoksen koon. Tällä hetkellä seinällä on iso karhu, keskikokoinen karhu ja pikkukarhu (lempi sadun mukaan)
- Lisäksi meillä palasi pallotaulu kannustajaksi. Katotaan miten se nyt toimii. Lapset tykkäävät tästä eli valitsemansa annoksen syötyään saa värittää pallon ja tietystä määrästä palloja saa pienen yllätyksen. (Kirjainmagneetteja on yhä jäljellä). Ja tuon annoksen jälkeen saa toki lisää niin paljon  kuin haluaa. Ehkä vähän sekavaa, mutta lapset ovat tyytyväisiä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti