keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Näin kestoille kävi!

Mikäköhän siinä on, että kestovaippaan saadaan parhaat saaliit?! Yleensä, kun meillä on Muumit. Pojan kohdalla kuvittelimme olevamme "kestovaippa-vanhemmat" ainakin vauvakakka vaiheen jälkeen. Silloin tällöin olisi vain käytetty kertiksiä. No kävi toisin.

Kuosit niissä on aivan ihania ja ajatus siitä että olisi käytetty kestovaippoja oli iso toive. Tuttavat eivät oikein innostuneet ajatuksesta. Saatiin paljon kritiikkiä jo ajatuksesta. "Kuinka jaksette" ja "minä en halua niitä sitten käyttää" -tyylisiä. Ja minä taas olin kuvitellut ompelevani vaippoja itse ja kutovani villapöksyjä. Muutaman imun ja lisäpalan ompeluun se jäi. Se ei oikein mahtunut ajatuksiin enää valvomisten jälkeen. Minä nukutin sen tilalta!

Nukutin päivällä ja illalla. Sekä yöllä. Se oli aika paljon kävelyä, lapsi sylissä tai rattaissa. Aika sekavaa ja väsynyttä aikaa. Myöhemmin kestovaippojen aloittelun tilalle tuli muka aina jotain muuta. Toisinaan ne kauhean söpöt vaipat kaivettiin esiin ja muutamaa pidettiin, mutta sitten se taas jäi. Oli niin paljon helpompaa käyttää niitä kertiksiä (Pampersit ja Liberot ja niiden kivat kerholahjat!)

Tyttösen synnyttyä emme edes kestovaippoja ajatelleet. Poika oli juuri saatu nukkumaan kunnolla öitä. Ekat kotiintulopäivät poika sairasti angiinaa. Sitten oli reissua mm. rippijuhliin ja alkoi remontti sekä jonkin asteista uhmaa oli ilmassa. Sitten neitin vaippa-alueet lehahtivat punaisiksi. Pelastuksena tuli Muumi-vaipat sekä sinkkivoide. Lisäksi tietysti ilmakylvyt. Olimme sitten niin tyytyväisiä muumeihin ettei niitä vaihdettu toisen merkkisiin (ja ne ovat suomalaisia!). Nyt sitten on ihan muutamia kestoja otettu käyttöön, mutta muut vaipat saavat pysyä poissa. Nyt sitten pelastetaan maailmaa oman jaksamisen mukaan jättämällä kertisvaippoja silloin tällöin pois ;) Heh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti