perjantai 13. helmikuuta 2015

Talviloma retki ja 4v hammaslääkäri


Miehellä oli palkaton päivä tossa yhtenä päivänä. Vietimme päivän talviloman yhdessä, kun hänellä ei ollut mahdollisuutta saada talvilomaviikkoa. No siis tiivistimme viikon yhteen päivään ja menimme Seinäjoen Jouppiskalle ja siellä olevalle esteettömälle luontopolulle. Olemme käyneet siellä aiemminkin joten paikka oli tuttu. Parkkipaikasta osa oli pois käytöstä, kun siinä oli jotain rakennusjuttuja. Mutta hyvin ainakin silloin autot mahtuivat. Me menille pulkkaillen/kävellen lepakkolaavulle. Muita laavulla ei ollut joten saimme olla kaikessa rauhassa. Muutamia ohikulkijoita toki oli, mutta ei se yhtään häirinnyt.

Mukaan oli pakattu; varahanskat sekä ohuet hanskat ruokailua varten, tulitikut, termariin kuumaa mehua, talouspaperirulla, eväät, sinappi, puukko, istuinalustat, pulkka, peitto, mukit, tytölle nokkamuki, taskulamppu, ea-laukku, vaippa ja harso sekä kosteuspyyhkeitä. Lapsille juomapullot.

Eväänä; Nugetit, makkaraa, leipää, banaania, suklaakeksejä, suklaata ja pikkupullia sekä mehua.
Saatiin sitten masut täyteen, kun oltiin ruoka-aikaan osittain reissun päällä.

Tosi kiva reissu! Tarkoitus oli käydä katsomassa vielä pulkkamäen kunto, mutta lapset olivat jo niin väsyksissä ettei sinne enää menty.

Ja yöksi kotiin :)

Tuonne, kun pitää ajella korkealle ylös menevä tie jännitin hieman sen kuntoa, mutta sielä ollessamme se hiekoitettiin vielä uudelleen ja todella hyvin niin ei tarvinnut arkailla autolla menon kanssa


Muutes tänään oli 4v hammaslääkäri pojalla. Reipas poika vaikka jännittikin ja kotoa lähtiessä kiukutti. Hammashoitaja kyllä osasi asiansa todella hyvin. Koko ajan sai pidettyä pojan mukana touhussa ja kaikki sujui todellakin mainiosti. Suu aukesi ja hampaita laskettiin. Nyt vain toivotaan etteivät maitohampaat saa reikiä. Panostetaan taas ruokarytmiin, ksylitolin syöntiin, makean vähässä pitoon, vettä janojuomaksi, hampaat harjataan ja langataan. Pitää harkita sähköhammasharjan hankintaa. Sellaisin eväin sieltä lähdettiin. Haluaisin opettaa lapsia pitämään hyvää huolta hampaistaankin. Itse kun olen joutunut käymään paikkauttamassa reikiä ja jopa juurihoidettavana.

Päivän positiiviset: reipas poika hammaslääkärissä, tämän päivän ulkoilu sekä se etten ole ollut kovin väsynyt vaikka nukuin yölä todella huonosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti