maanantai 9. helmikuuta 2015

Neuvolapäivä

No nyt oli se jännittävä neuvolapäivä. Taisi äiti jännittää eniten. Aamupalalla kysyin pojalta jännittääkö häntä. Vähän kuulemma jännitti. Taisi tuo rokotus olla pelottavin. Onneksi kaikki rokote aineet olivat yhden pistoksen takana ja kuusi vuotiaana sitten seuraavaksi. Meillä on otettu nämä ns. pakolliset rokotteet, mutta emme menneet mukaan rokotetutkimukseen. Rokotteenkin poika sai kera pienehkön huudon, kun rokote kuulemma kirveli. Muutenkin poika oli tehnyt hommat reippaasti. Karkeamotoriikassa oli hieman heikkoutta, mutta sen tiesinkin. Liikuntaa lisää...
Tiedän itsestänikin, että minäkin liikun liian vähän. Jotenkin muka on aina jotain muuta.

Tänään on lisäksi tehty lihapullia, pelailtu, luettu satua (Onnelin ja Annelin talvi menossa), ulkoiltu sekä tehtiin taas peli. Tämän päivän pelissä pelataan nopalla ja nappuloilla. Jokaisessa siirtymä kohdassa on jokin liikunta tehtävä. Tehtäviä on keksinyt koko perhe joten tehtävät ovat aivan erilaisia. Myös meidän pikkuneiti oli innolla pelissä mukana. Tehtävinä oli mm. rapukävely, kävele vaaleanpunaista siltaa pitkin ja poimi aarre, hyppää tuolilta, tee kuperkeikka, kieri, pyöri jne. Siinä pääsi moni taito koetukselle. Nyt lapset katselevat pikku kakkosta.

Illalla teemme varmaan tekemättä jääneet Runebergin tortut ja maistetaan niitä sekä lihapullia ja keitettyä porkkanaa kera kaakaon tai piimän.

Päivän positiiviset: -poika oli reipas neuvolassa
                               -tyttö nukkui hyvät päikkärit
                               -ilma oli kiva

Kuulin tossa kuinka pikku kakkosessa leikittiin meillekin tuttua leikkiä, jossa joku on noita ja taikoo muut esim. pikku pupuiksi tai poksahtaviksi ilmapalloiksi. Pitääpä taas leikkiä tuotakin lasten kanssa. En tiedä kuinka tuossa, mutta meillä noita peittää ensin muut peitolla ja sanoo taikasanat ja miksi muut taikoo ja ottaa sitten peiton pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti