torstai 20. marraskuuta 2014

Mielikuvitusta peliin...

Hieman oli mielikuvitukseni tänään kovilla. Pikku neiti nukkui päikkäreitä ja isoveli päätti leikkiä avaruusreissaajia. Niinpä pääsin osalliseksi tähänkin leikkiin. No ei muuta kuin kaksi tuolia vastakkain. Siihen tuli peitto päälle. Molemmille löytyi sadehatut päähän. Ja ei kun menoksi!

Avaruudestamme löytyi kuujuustoa maisteltavaksi. Sitten tietysti otimme erilaisiin purkkeihin kaikenlaisia näytteitä. Jonkin näköinen kuuolennon munakin tuli mukaan sekä höyheniä.

Hauska, kun noin pitkän (noin 1 1/2h) ja monipuolisen leikin sai aikaan muutamalla tavaralla josta ei mikään ollut lelu. Meillä muutenkin tuntuu kelpaavan leikkiin mielummin kaikki muu kuin lelut. Leikin osana oli myös ohjausnäytön piirtäminen johon osa ajasta kului.

Huomasin taas ettei mielikuvitusta ole niin paljon kuin pienenä. Välillä joutui tosissaan miettimään mitä seuraavaksi tekisi, mutta olihan leikissä hyvä ohjaaja eli poikani. Aina tuli uusia ideoita.

Aamupäivä meni melkoisen vauhdikkaasti ohi ruuanlaiton ja leipomisen merkeissä. Talven ekat piparit tein lasten kanssa. Hauskaa hommaa kahden vekkulin kanssa, kun ei ollut kiire minnekään eikä pipareiden muodolla ollut niin väliä. Tänään meillä tuli dinosauruksia, tähtiä ja possuja sekä pikkuisia sydämiä joiden painelu tuntui olevan pojan heiniä. Hän halusi myös kaulia taikinaa. Käytössä oli leivonta-alusta ja valmis piparitaikina niin oli helppo pojankin kaulia.

Lisäksi teimme eilisen muusin rippeistä remonttireiskoille rieskoja. Yleensä meillä jää paljon muusia ja sille saa aina keksiä jonkin jatkojalostuksen. Muusi-jauhelihalaatikko on yleensä ratkaisu, mutta nyt ajattelin saada siitä aikaiseksi jotain remppakahville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti