maanantai 17. marraskuuta 2014

Positiivisuus ripaus toiselle

Yritin olla laittamatta tänne omia pohdintoja ja jättää blogin sellaiseksi jossa olisi vain lasten kanssa touhuamista ja perheemme terveiden elämäntapojen etsimistä.

Tänään kuitenkin katselin pätkän erittäin mielenkiintoista keskusteluohjelmaa. Tästä heräsi taas ajatukset asioiden ennalta ehkäisystä. Työskentelen ihmisten parissa kun taas töihini palaan. Olen kovasti miettinyt kuinka paljon voin vaikuttaa päivittäisellä työlläni näihin perheisiin ja lapsiin vaikka työni on ns. arkipäivän touhuja.

Kuinka voinkaan sanoa jotain sellaista joka vaikuttaa johon kuhun pitkään positiivisesti tai negatiivisesti. Itse muistelen ihmisiä elämäni varrelta ja muutama ihminen sieltä nousee tekmisiensä tai sanomisiensa takia positiivisesti tai negatiivisesti mieleeni. Asian ei ole tarvinnut olla iso, mutta kuinka se on vaikuttanut elämääni on voinut vaikuttaa suuresti. Yksi hyvä esimerkki voisi olla etten tanssi mielelläni ja tämä vain yhden ihmisen kommentin takia. Aina, kun pitäisi tanssia niin se asia tulee mieleen. Tosin pienenä olin kovin haavoittuvainen perhetilanteeni ja koulukiusaamisen takia.

Toivon voivani antaa edes pienen positiivisen sysäyksen jonkun elämään vaikka valitettavasti olen varmasti aiheuttanut jotain negatiivistakin jonkun elämään. Työssäni pyrin miettimään tarkemmin sanojani ja asennettani vaikkakin olemaan omaitsenikin, koska minun työtäni kuitenkin tehdään omalla persoonalla.

Uskon siihen, että antamasi hymy tulee aina takaisin ja että toisia tulisi kohdella niin kuin toivoisit sinua kohdeltavan. Isoja asioita molemmat jotka vaativat huonoina hetkinä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti