tiistai 20. tammikuuta 2015

365 puuhaa, Helmikuu

Ja sitten tämä meidän lyhempi kuukausi...

Eli nyt jo neljä vuotiaan kanssa puuhailemme EHKÄ seuraavaa... (Mukana luultavasti pyörii myös 1 1/2v tyttönen)

-Neuvolan leikkimistä; Meillä on tulossa 4v neuvola ja siitä tämä. Mm. isin kuulosuojaimet päähän ja koetetaan kuinka kuuloa tutkitaan, mittaillaan, punnitaan, tutkitaan näköä jne... Tätä kuulemma meidän neuvolan täti ehdottaa aina ennen 4v neuvolaa, koska se on kuulemma niin vaativa neuvolakäynti ja tutkitaan jo kouluvalmiuksia.

-Tasapainoilua esim. viivalla kävelyä, hyppimistä, hernepussi pään päällä temppuja

-Maitopurkissa veden jäädytystä. Sinne luonnosta löytyviä koristeita ja ehkä vesiväriä. Saa nähdä kuinka se sotkee

-Muistipelien pelaamista. Poika sai lahjaksi monta muistipeliä. Pelailtiin niitä tänään sellaisilla säännöillä, että avatessa kortit jätetään aina auki. Ja sitten aina kortin avatessaan saa katsoa muodostuuko pöydälle pari. Tämä sääntö hillitsi meillä hermostumista ja jotenkin antoi lisää peli-intoa. Johtuu varmaan siitä, että sääntö helpottaa parien löytymistä.

-Sadutusta. Ehkäpä saamme näistä saduista jotain ystiskortteihinkin.

-Laskiaispullien leipomista ja nauttimista sitten laskiaistiistaina ja varmaan jo sunnuntainakin.

-Runebergin leivokset. Viime vuonna teimme muffinivuokiin. Näin kyllä ohjeen myös kakusta.

-Ystävänpäiväkortteja. Viime vuonna laitoimme niihin mukaan auringonkukansiemenpussit jotka olimme itse tehneet ja koristelleet. Niin pääsivät myös kaverit istutuspuuhiin.

- PALJON ULKOILUA!

-Metsäretki

-Uintiretki

-Retki kirjastoon.

-Sormilauluja esim. Missä on peukalo?, Tässä on peukalo. Mistä saisin ystävän?, Tässä isä pupu on. Nämä ei taida olla laulujen omia nimiä. Esim. pupu laulun nimi taitaa olla pupuperhe.

- Niitä soittimia väsäillään itse.

-Hypitään kaikin tavoin niin saadaan hyppiminen sujumaan

-Maalataan ystäviä eri eläimille

-Luistelua, hiihtoa, pulkkailua, potkukelkkailua. Saiskohan mukaan jotkut hyvät eväätkin.

-Kirpparilla käynti

-Hiiren hännän leikkaamista; Eli ympyrään spiraaliviiva ja sitä pitkin leikataan, kunnes on muodostunut hiiren häntä.

-Piirtelyä ja siinä sivussa treenaillaan kynäotetta

-Lasten jumppa eli lapset keksii aikuisille jumpan. On muutes tosi tehojumppa, kun on muutaman keksineet. Aluksi toki liikkeitä on vaikea keksiä, mutta pian niitä löytyy.

-Lumiukko askartelu (tää tehtiin jo). Meillä tehtiin tämä niin, että äiti piirteli pallot ja poika leikkasi ja liimasi siniseksi väritetylle paperille.

- Palapelejä. Nuorempi tekee melkein kahden palan pelit, mutta pojalla täytyy olla jo 25-40 palaa. (Neuvolassa pitäis 4v:n tehdä noin 20 palan palapeli.) Nyt menee vanhoja kortteja lasten palapeleiksi ja ehkä yksi vanha juliste myös.

-Meinaan hankkia pojalle kirpparilta jotkut vanhat kengät (jos tuttavilta ei löydy) ja ostaa niihin uudet nauhat niin saamme harjoitella rusettisolmua, kun se kerran alkoi kiinnostaa. Toki ne kengät menevät ensin koneeseen. Tyttönen kaipaa roolivaatteiksi hattuja. Niiden pukeminen ja riisuminen on tosi kivaa. Hän saa tehdä sitä samaan aikaan.

-Kynätehtäviä.

-Rakenna legoista samanlainen kuin äiti on tehnyt tai äiti rakentaa samanlaisen kuin sinä olet tehnyt.

- Muovailua. Siinä sivussa saa koetettua kuinka onnistuu pallojen ja pötkylöiden tekemiset

-Lehdistä kuvien leikkaamista. Siitä tyttökin tykkää, kun häntä avustaa. Sain juuri siskoni tyttäreltä Yhteishyvä -lehtiä jotka ovat siihen tosi hyviä. Niistä löytyy hyvin mm. vuodenaikoihin liittyviä kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti