maanantai 26. tammikuuta 2015

Pojan innostukset

Meidän keksintö-, palapeli- ja legorakentelija on innostunut nyt ritareiden lisäksi noista eskarijutuista eli riimittelyt, kirjaimet, numerot, askartelu, leikkaaminen, piirtely ja kynätehtävät kiinnostavat nyt kovasti. Eli niitä kouluvalmiuksia juurikin siellä neuvolassa sitten testaavatkin.

On yllättävää miten kauan noita kynätehtäviäkin poika jaksaa tehdä. Nyt tuli lahjaksikin kyniä, värityskirjoja, paperia ja tehtävä kirjoja. Oon myös ite väsäilly jotain tehtäviä mitä mielellään tekee niin hieman uusin kuvin kun ovat kirjoista loppuneet.

Eilen tehtiin mm seuryaavanlaisia tehtäviä;

- Mikä numero puuttuu jonosta? Eli paperilla oli numerot 1, 3, 5 ja siis 2ja 4 puuttuivat. Niille oli omilla kohdillaan kolot johon ne voi tehdä.

-Yhdistä kuvat joissa on yhtä monta. Esim. meillä oli käden kuvia joissa oli sormia pystyssä ja vieressä esineryhmiä. Sitten yhdistettiin esim. yksi sormipystyssä oleva käsi omenan kuvaan.

- Väritä kaikki lelut kuvista. Oli erilaisia piirrettyjä kuvia ja niistä piti värittää lelut. Samanhan voi tehdä niin, että leikkaa mainoksista kuvia ja vaikkapa hedelmät ympyröidään.

Hauskoja nämä tehtävät, kun samaa asiaa voi harjoitella niin monin erilaisin jutuin.

-Kiva seurailla kuinka lapsien taidot kehittyvät -Hyvää aamupuuroa -Silmä ehkä paranemassa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti