torstai 1. tammikuuta 2015

365 puuhaa,Tammikuu


Tammikuun touhuja

Touhuja meidän tammikuulla 4v täyttävän kanssa. Eli täällä on meidän puuhailuideoita tammikuulle. Jotkin voivat olla samoja kuin olen jo aiemmin laittanut, koska en katsellut vanhoja juttuja tätä kirjoittaessani.

1. Hyödynnetään joululahjapapereiden kivoja kuvia ja lelujen pakkauksista jääneitä pahveja. Liimaillaan pahveille samoja kuvia ja leikotaan korteiksi. Tuota tehtiin jo joulukuussakin, mutta nyt tuli lisää kivoja kuvia ja jatkamme. Lottopeli voisi myös olla kiva tehdä itse.

2.Saisimmeko pakkasia jäälyhtyjä varten?

3.Kera eväiden pulkkamäkeen!!!

4. Kauppa leikkejä

5. "Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa tillin tallin tömpsis" Eli lorupussi taas kehiin ja saisin väkäillä sinne uusia loruja sekä lauluja. Nyt on meillä otollisia viikonpäivä, numero ja kirjain jutut. Maanantaina mamma meni... on ainakin hyvä laulu. Onkohan tuo nimeltään viikonpäivät?

6. Leivontapäivä

7.Kirjastopäivä. Jes! Tämä on ihan ehdoton lemppari.

8. Kirjeen kirjoittaminen. On mukava piristää jotain kauempana asuvaa sukulaista tai tuttavaa kirjeellä. Erityisesti yksin asuvat vanhemmat ihmiset arvostavat varmasti kirjettä jossa on muutama lasten kuva ja piirustus. Eihän tämän henkilön tarvitse edes kaukana asua. Ja ainahan vielä parempi on mennä kylään.

9. Leijonia wc-paperirullien hylsyistä.

10. Porukalla pizzaa vääntämään. Kaikki pääsevät pienimään ja tietysti syömään myös. Yhdessä on niin kiva touhuilla.

11. Leffailta, kun ulkona on pimeää ja kylmää.

12. Jumppa rata; patjalla kuperkeikka, maalarinteipillä tehtyä viivaa pitkin kävelyä, hyppää maalarinteippimerkiltä toiselle, pujottelua lelujen ohi, pallon heittoa lelulaatikkoon jne... Kaverin luona lapsilla oli hieman korkeampi kori (pyykkikori) johon sai heiteltyä koreja. Meidän lapset tykkäs kans.

13. Koko päivä ulkona...tai melkein koko päivä.. Ruokaa nuotiolla.

14. Kierrätyskeskukselle... Löytyykö askartelumateriaalia tai meille uusia kirjoja. Meillä lapset tarvivat myös uudet kansiot piirustuksille ja askarteluille. Meidän lähimmällä kierrätyskeskuksella on ollut paljon hyviä kansioita joita olemme tuunailleet.

15. Lumiukkoja. Harjoitusta leikkaamiseen. Pallot valkoisesta ja hattu mustasta. Liimaillaan ja lisätään loput koristeet

16. Sadutusta ihan vaan omista piirustuksista.

17. Värittelyä värityskirjoista. Meillä on muutama värityskirja ihan sitä varten muualla, että ne on kiva välillä ottaa ja väritellä muutamia kuvia. Niistä huomaa hyvin kehityksen.

18. Karkkikauppa piirtely. Pojan lempparijuttuja tämäkin. Piirretään ruudukko tai karkkipussi ja sinne piirrämme yhdessä erilaisia karkkeja.

19. Päivän lempparit: Olen joinakin iltoina esim. iltapalalla kysellyt mitkä olivat päivän parhaat jutut. Yllätyin yhtenä päivänä, kun kysyin mitkä on pojan lempparijutut yleensä. Iltapala oli yksi lempparijuttu.

20. Taas taskulamppuretki ulos pimeän tultua.

21. Musiikkia ja tanssimaan. Tästä pitää meidän tyttönenkin.

22. Vesivärimaalailua

23. Ja sitten se muovailu muovailuvahalla. Vähän on vähälle jäänyt homma

24. Yhdessä hedelmäsalaattia pilkkomaan.

25. Minulla on tosi paljon ruokaohjeita joissa on kuvia ja niitä tulisi vuosittain vähentää. Aion ottaa nipun niitä ja kaikki saavat valita muutaman joita tänä vuonna testataan ja muut polttoon. Muutaman voin senkin jälkeen pelastaa :)

26. Pellepukeutumista

27. Kirjan luku päivä

28. Soittimet, laulua ja taputuksia. Puuhaa siis myös pikkusiskolle.

29. Majoja ja vanhemmat mukaan leikkiin.

30. Tämän vuoden synttärikortteihin ajattelin tehdä ison numeron ja jotain pieniä hahmoja ympärille.
      Siinä pääsevät lapset auttamaan.

31. Loppu kuusta alamme tekemään jo ystävänpäiväkortteja ja muistamisia. Tai ainakin etsimään niihin ideoita. Nyt ajattelin, että voisimme etsiä jotain joululahjaideoitakin yhdessä netistä niin voimme sitten alkaa niiden valmistelun ajoissa.

Näitä sitten pitkin tammikuuta fiiliksen mukaan. Joskus tulee tehtyä kaikkia ja joskus ei mitään. Tämä on minulle tarpeellinen idealista niin saan itseni paremmin käyntiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti