tiistai 27. tammikuuta 2015

Kesäloman suunnittelua

Kohta olisi töihin ilmoitettava milloin pidän kesäloman. Auts! Ei ole mukava miettiä sitä vielä, kun en yhtään tiedä.

Kumminkin mietimme mitä haluaisimme tehdä lomalla. Rahaa ei aivan hirveästi ole käytössä, kun mies on silloin hoitovapaalla, tehdään aina vaan remonttia eikä minun palkkani ole mikään suuri. No jotain sellaista mistä lapset pitäisivät ja aikuisetkin viihtyvät.

Monet miehen sukulaiset asuvat kauempana ja haluaisivat meitä kylään. Siinä pitää miettiä yöpymiset ja ruokailut. Meitä on kuitenkin 4 ja ei haluttaisi rasittaa ketään kovin paljoa.

Minä pihinä haluaisin tehdä mahdollisimman paljon ilmaisia juttuja joita "mainostin" kovasti jo aiemmin miehelleni. Eivät pienet lapset osaa kaivata kuin läsnäolevia vanhempia ja mukavaa puuhailua. Nyt mieheni on jo osittain hyväksynyt tuon ajatuksen ja minä mieheni ajatuksen että lomalla voi käyttää sitä rahaakin.

No ilmaisia lomajuttuja on tietysti uiminen. Meillä on varusteet pyöräilyyn ja telttailuun. Lisäksi käymme melomassa kanootilla (melonta seuran maksu on maksettu), leikkipuistoissa ja retkeilemässä. Nämä nyt ainakin päätyivät listalle sekä joka vuotinen marjastus.

Viime vuonna kävimme Turun Kupittaalla jossain leikkipuistossa sekä Porin Pellehermannin puistossa. Tosi kivoja paikkoja molemmat. Todella erilaisia paikkoja kuin meillä täällä, omassa kunnassa. Kurikassa on vanhan kaupungintalon paikalla iso "hiekkalaatikko" eli hiekkaa täynnä oleva kenttä alue. Sinne voisi tehdä pienen kesäretken.

Tänä vuonna suurinosa kesäretkestämme vietämme varmaan Turun seudulla sekä Etelä-Pohjanmaalla. Evästä vain mukaan ja uusiin kohteisiin tutustumaan sekä vanhoissa tutuissakin varmasti tulee käytyä voimavarojen, ajan ja rahan puitteissa.

Ja äidin on varattava aikaa myös puutarhan laittoon. Mustaherukkapensas ainakin olisi ostoslistalla.
Kovasti toivomme kirsikkapuun selvinneen hengissä. Viime kesänä se näytti hieman kurjalta. Nyt on tosin maalausurakkaakin, talon seinät ja leikkimökki.

Viime vuonna olimme paljon ulkona ja luimme kirjoja sekä söimme välipalaa ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti