perjantai 9. tammikuuta 2015

Mistä energiaa?

Kamala kun alkaa olla väsy jo hyvissä ajoin. Ulkona pimenee ja ikkunoista näkyy vaan harmaata. Tiskikone hurisee. Voisin nukahtaa, mutta pian tulee neiti kirjan kanssa ja luetaan..monta kirjaa... Neitillä on kova eroahdistus (toivottavasti menee pian ohi) niin olisi vaikeaa jättää häntä jonkun muun kanssa että itse pääsisi nukkumaan. Vaikka minulle käy usein päiväunien jälkeen, että olen vielä väsyneempi ja hieman ärtynyt.

Kateellisena katselin Vain elämää -ohjelmaa ja Elaa. Hieman on hänellä energiaa. Itse vaan katsoin ja katsoin kuinka mies oli yhtä hymyä. Ihailen kyllä suuresti energisia ihmisiä. Ja haaveilen sitä riittävän itselläkin siksi minulla on tämä yritys elää edes hieman terveemmin. Edes vähän katsoa mitä syö ja miten liikkuu sekä ulkoilee.

Meillä lapset ovat aina olleet huonoja nukkumaan. Etenkin poika. Unen kanssa on taisteltu eikä unihoitajakaan ole osannut antaa meille lisäneuvoja.

Pojan olellessa noin 1 1/2 v hän lopetti päikkärit lähes kokonaan ja 2v kokonaan. Sitten 2v hän nukkui täydet 10 tuntia yöunta heräämättä. Nyt hän nukkuu 10-12 tuntia yöunta. Tyttösellä on nyt tämä ongelmavaihe joka oli myös pojalla. Päikkäreistä en haluaisi luopua kokonaan. Mietimme hieman yöunen tiputtamista hieman aikaisemmalla aamuherätyksellä. Ja pitämällä päivällä levähdystauko päikkäreiden lisänä. Toivon sillä yöheräilyjen loppuvan ja nukahtamisen helpottuvan.

Nyt vaan C-vitamiinia hedelmistä ja marjoista sekä lisää ulkona liikkumista, jos niistä olisi apua. Töissäni ulkoilen ainakin kerran päivässä ja se on minulle ainakin ollut hyvä piristys. Kotipihamme on huomattavasti pimeämpi iltapäivisin joten innostus lähteä ulos on hieman heikompi. Onneksi kohta on kevät ja saadaan aurinkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti